Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Bouwbesluit 2012 aangenomen

Geplaatst op 01 jan 2016 , bijgewerkt 01 jan 2016, 00:00

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft ingestemd met het Bouwbesluit 2012. Vereniging Eigen Huis vindt dat dit Bouwbesluit nog steeds te veel ing...

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft ingestemd met het Bouwbesluit 2012. Vereniging Eigen Huis vindt dat dit Bouwbesluit nog steeds te veel ingewikkelde en onduidelijke regeltjes bevat. Wij hebben dat voor de behandeling in de Kamer al kenbaar gemaakt. Onze brief vindt u bij dit bericht.

Tijdens de behandeling zijn veel vragen gesteld aan minister Donner die hij schriftelijk zal beantwoorden. De minister heeft naar aanleiding van kritiek in de Kamer en van onder andere Vereniging Eigen Huis toegezegd in september met een zogenaamd veegbesluit te komen. Een veegbesluit biedt de mogelijkheid om nog wijzigingen in het nu vastgestelde Bouwbesluit aan te brengen. Bekend is dat een test van het Bouwbesluit via een praktijktoets van de baan is. Vereniging Eigen Huis vindt dat jammer. Wij wachten de inhoud van het veegbesluit met belangstelling af.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden