Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

 

;

Vereniging Eigen Huis zet netbeheerder Liander voor het blok

Geplaatst op 01 jan 2016 , bijgewerkt 01 jan 2016, 00:00

Meer dan 1.000 consumenten zijn benadeeld door een naheffing van netbeheerder Liander. De naheffing varieert van € 500,- tot € 1.400,- per huishouden...

Meer dan 1.000 consumenten zijn benadeeld door een naheffing van netbeheerder Liander. De naheffing varieert van € 500,- tot € 1.400,- per huishouden. De gedupeerden hebben niet gesjoemeld, maar het was een administratieve fout van Liander die pas na jaren werd ontdekt. De netbeheerder wil deze fout met terugwerkende kracht corrigeren. 

De klanten betaalden het tarief voor een reguliere gasaansluiting, terwijl zij een grotere aansluiting hebben. De netbeheerder verwacht binnenkort ook correcties te moeten doorvoeren voor verkeerde elektriciteitsaansluitingen.

Vereniging Eigen Huis vindt dat deze naheffing niet zomaar kan. De meeste klanten weten absoluut niet wat voor aansluiting zij in de meterkast hebben. Huishoudens hebben normaal gesproken zo'n zware aansluiting niet nodig, toch moeten zij fors betalen om hun aansluiting te laten verkleinen. Consumenten mogen vertrouwen op de rekening die jaar na jaar wordt herhaald. De vereniging heeft Liander om opheldering gevraagd. In een gesprek heeft Liander laten weten niet van haar standpunt te willen wijken.

TROS Radar

Maandagavond uit Vereniging Eigen Huis in het televisieprogramma TROS Radar nogmaals haar ongenoegen over deze gang van zaken. Mocht het nodig zijn, deinst de vereniging niet terug voor een proefproces. De vereniging zal de afwikkeling van de administratieve fouten van Liander voor zowel de gas- en elektra-aansluitingen nauwlettend volgen.

Zodra er een reactie van Liander bekend is, leest u hier meer.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden. Word lid