Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Gematigde stijging waterschapslasten

Geplaatst op 05 jan 2016 , bijgewerkt 05 jan 2016, 16:00

Een huiseigenaar betaalt in 2016 gemiddeld  € 333 aan waterschapslasten. Dat is ongeveer 1 % meer dan in 2015. 

Dit blijkt uit berekeningen van Vereniging Eigen Huis op basis van de informatie op de websites van de 23 waterschappen.

Woningbezitters zijn het duurst uit bij waterschap Delfland: € 456. Waterschap Roer en Maas hanteert het laagste tarief: € 222.

Bij de stijgers en dalers zijn dit jaar weinig uitschieters. De grootste stijging (ruim 7 %) komt op naam van waterschap Drents Overijsselse Delta. Dit bestaat uit de voormalige waterschappen Reest en Wieden en Groot Salland. De stijging komt vooral voor rekening van Groot Salland. De sterkste daling is te zien bij Peel en Maasvallei (-1,73 %).

Huiseigenaren krijgen in februari of maart de jaarlijkse aanslag van hun waterschap.

VEH_Waterschapstarieven 2015-2016
Waterschap zoeken met postcode

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers