Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Recordaantal windturbines geplaatst

Geplaatst op 06 jan 2016 , bijgewerkt 06 jan 2016, 13:57

In 2015 is in Nederland een recordaantal windturbines geplaatst. Op land kwamen er 110 bij en op zee 43. Dat maakte de Nederlandse Windenergie Associatie (NWEA) dinsdag bekend op basis van cijfers van WindStats. 

Volgens de NWEA werden niet eerder in één jaar tijd zoveel windturbines geplaatst. In totaal telt Nederland nu ongeveer 2.200 turbines die gezamenlijk genoeg energie opwekken voor 2,4 miljoen huishoudens. De 153 nieuwe turbines wekken voor 473.000 huishoudens stroom op.

Over vier jaar moeten de windturbines op land een gezamenlijk vermogen hebben van 6.000 megawatt. Dit doel is in 2013 door ruim veertig organisaties vastgelegd in het Nationaal Energieakkoord. Nederland is op de helft van deze doelstelling. De windturbines op land hebben bij elkaar een vermogen van 3.022 megawatt.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden