Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Duidelijkheid over subsidie energiebesparing

Geplaatst op 27 jan 2016 , bijgewerkt 27 jan 2016, 11:34

Er is meer bekend over de € 100 miljoen subsidie voor energiebesparende maatregelen, die staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) in december aankondigde. 

Alleen huiseigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) die meerdere energiebesparende maatregelen tegelijk nemen, kunnen hiervoor later dit jaar subsidie aanvragen. Wie alleen zijn spouw isoleert, komt niet in aanmerking. De subsidie is ook niet bedoeld voor de aanschaf van installaties waarmee energie kan worden opgewekt, zoals zonnepanelen. Dat schrijft minister Stef Blok (Wonen) in een brief aan de Tweede Kamer. 

Het kabinet stelt in totaal € 100 miljoen beschikbaar om de koopsector te verduurzamen. Van dit bedrag is € 80 miljoen bedoeld voor huiseigenaren en VvE’s die energiebesparende maatregelen nemen. Met de overige € 20 miljoen wordt de rente van het Nationaal Energiebespaarfonds verlaagd en een voorlichtingscampagne gefinancierd. 

De subsidieregeling wordt komende tijd uitgewerkt en treedt uiterlijk in de zomer van 2016 in werking. 

Gerelateerde nieuwsberichten 
Blok wil energiebesparingsfonds meer promoten (28 december 2015) 

Meer informatie 
Geld lenen voor energiebesparing 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers