Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Nationale-Nederlanden: binnenkort rentemiddeling

Geplaatst op 28 jan 2016 , bijgewerkt 28 jan 2016, 14:00

Nationale-Nederlanden gaat uiterlijk september 2016 rentemiddeling aanbieden. Klanten van de verzekeraar krijgen in augustus nadere informatie.

Dit schreef Nationale-Nederlanden dinsdag in een bericht aan intermediairs.

Door rentemiddeling wordt het voor een huiseigenaar makkelijker om bij de eigen geldverstrekker te profiteren van de historisch lage rentestand, ook al is de rentevaste periode nog niet verstreken. De eenmalige boete, vaak duizenden of zelfs tienduizenden euro’s, wordt bij rentemiddeling namelijk uitgesmeerd over de nieuwe rentevaste periode. 

ABN Amro en Rabobank kondigden in december aan dat zij vanaf medio 2016 rentemiddeling aanbieden. SNS Bank en ING doen het al langer. 

Vereniging Eigen Huis heeft zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor rentemiddeling, omdat het de maandlasten van een huiseigenaar aanzienlijk omlaag kan brengen. Op lange termijn pakt rentemiddeling niet altijd voordelig uit. Daarom adviseert de vereniging huiseigenaren om vooraf een berekening te vragen aan de hypotheekadviseur.

Meer informatie
Wat is rentemiddeling?
Welke banken bieden rentemiddeling?

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden. Word lid