Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Nieuwbouw wordt inbraakveiliger

Geplaatst op 04 feb 2016 , bijgewerkt 04 feb 2016, 00:00

Nieuwbouwwoningen worden veiliger. Sinds dit jaar moeten ze beveiligd zijn tegen de inbraakmethode cilindertrekken.

Deze wijziging is doorgevoerd in het Bouwbesluit. Hierin staan de bouwtechnische voorschriften waaraan woningen in Nederland minimaal moeten voldoen.

Kerntrekken

Bij cilindertrekken (ook wel kerntrekken genoemd) draait een inbreker een stalen schroef in de cilinder. Daarna wordt de cilinder met een zogenaamde kerntrekker, zoals een klauwhamer, uit het deurbeslag getrokken.

Politiekeurmerk

Volgens de politie maken inbrekers de laatste jaren steeds meer gebruik van de kerntrekmethode. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen, een kwaliteitskeurmerk voor woningen die tegen inbraak zijn beveiligd, stelde in 2011 kerntrekbeveiliging al als eis voor nieuwbouwwoningen.

Lees meer over inbraakmethodes

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers