Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Nieuwbouw wordt inbraakveiliger

Geplaatst op 04 feb 2016 , bijgewerkt 04 feb 2016, 00:00

Nieuwbouwwoningen worden veiliger. Sinds dit jaar moeten ze beveiligd zijn tegen de inbraakmethode cilindertrekken.

Deze wijziging is doorgevoerd in het Bouwbesluit. Hierin staan de bouwtechnische voorschriften waaraan woningen in Nederland minimaal moeten voldoen.

Kerntrekken

Bij cilindertrekken (ook wel kerntrekken genoemd) draait een inbreker een stalen schroef in de cilinder. Daarna wordt de cilinder met een zogenaamde kerntrekker, zoals een klauwhamer, uit het deurbeslag getrokken.

Politiekeurmerk

Volgens de politie maken inbrekers de laatste jaren steeds meer gebruik van de kerntrekmethode. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen, een kwaliteitskeurmerk voor woningen die tegen inbraak zijn beveiligd, stelde in 2011 kerntrekbeveiliging al als eis voor nieuwbouwwoningen.

Lees meer over inbraakmethodes

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.