Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Vanaf oktober rentemiddeling bij Aegon

Geplaatst op 08 feb 2016 , bijgewerkt 08 feb 2016, 15:00

Aegon biedt vanaf 1 oktober 2016 rentemiddeling aan. Dit meldt de verzekeraar op de eigen site.

Met rentemiddeling kan een huiseigenaar zijn maandelijkse hypotheeklasten flink verlagen, door met de eigen geldverstrekker een nieuwe rentevaste periode overeen te komen. De rente is momenteel historisch laag. De boete voor oversluiten wordt bij rentemiddeling uitgesmeerd over de nieuwe rentevaste periode.

Grote banken als ING en SNS bieden deze mogelijkheid al. Rabobank en ABN Amro beginnen komende zomer met rentemiddeling, na lang aandringen van Vereniging Eigen Huis.

Centraal Beheer is momenteel de enige grote verzekeraar die rentemiddeling aanbiedt. Nationale-Nederlanden maakte onlangs bekend er uiterlijk in september 2016 mee te beginnen.

Meer informatie
Wat is rentemiddeling
Wat doet mijn bank? (pdf)
Is rentemiddeling mogelijk bij Aegon hypotheken? (bericht op website Aegon)

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers