Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Vanaf oktober rentemiddeling bij Aegon

Geplaatst op 08 feb 2016 , bijgewerkt 08 feb 2016, 15:00

Aegon biedt vanaf 1 oktober 2016 rentemiddeling aan. Dit meldt de verzekeraar op de eigen site.

Met rentemiddeling kan een huiseigenaar zijn maandelijkse hypotheeklasten flink verlagen, door met de eigen geldverstrekker een nieuwe rentevaste periode overeen te komen. De rente is momenteel historisch laag. De boete voor oversluiten wordt bij rentemiddeling uitgesmeerd over de nieuwe rentevaste periode.

Grote banken als ING en SNS bieden deze mogelijkheid al. Rabobank en ABN Amro beginnen komende zomer met rentemiddeling, na lang aandringen van Vereniging Eigen Huis.

Centraal Beheer is momenteel de enige grote verzekeraar die rentemiddeling aanbiedt. Nationale-Nederlanden maakte onlangs bekend er uiterlijk in september 2016 mee te beginnen.

Meer informatie
Wat is rentemiddeling
Wat doet mijn bank? (pdf)
Is rentemiddeling mogelijk bij Aegon hypotheken? (bericht op website Aegon)

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.