Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Dubbel energietarief vaak niet voordelig

Geplaatst op 10 feb 2016 , bijgewerkt 11 feb 2016, 10:30

Huishoudens die een energiecontract hebben afgesloten met een dag- en nachttarief, zijn hiermee vaak duurder uit dan mensen met een enkel tarief. Energieleveranciers moeten hun klanten hierop wijzen, vindt Vereniging Eigen Huis.

Uit recent onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat consumenten met een dag- en nachttarief in het gunstigste geval enkele tientjes per jaar voordeliger uit zijn dan mensen met een enkel tarief. Velen zijn juist duurder uit.

In juni 2014 constateerde Vereniging Eigen Huis dit ook. Daarop stuurde de vereniging minister Henk Kamp van Economische Zaken een brief. ‘Energieleveranciers moeten hun klanten attenderen op de mogelijkheid om over te stappen van een dubbel naar enkel tarief of andersom, als dat gunstiger is. Dat hoort bij hun zorgplicht,’ zegt Claudia Umlauf, beleidsadviseur bij Vereniging Eigen Huis.

Wat is het dag- en nachttarief?

Wie een energiecontract heeft met een dag- en nachttarief betaalt overdag meer voor de verbruikte energie dan in de avonduren en in het weekend. Sommige energieleveranciers hanteren het lage tarief ook op feestdagen. Volgens de Consumentenbond zijn mensen voordeliger uit als zij ten minste 55 % van hun energie in de daluren gebruiken.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.