Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Site geeft huizenkopers inzicht in paalrot

Geplaatst op 15 feb 2016 , bijgewerkt 15 feb 2016, 09:00

De website wonenmetwater.nl geeft sinds vorige week huizen(ver)kopers en geldverstrekkers inzage in eventuele funderingsproblemen bij woonhuizen.

Ruim 10% van de woningen in Nederland is gebouwd op houten funderingen en loopt risico op funderingsschade. Bij een tekort aan grondwater ontstaat paalrot en treden verzakkingen op. Herstellen van paalrotschade loopt in de duizenden euro’s.  Huiseigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor het grondwater onder hun huis.

Openbare data

De website wonenmetwater.nl maakt aan de hand van openbare data voor consumenten en hypotheekverstrekkers concreet hoe de staat van de houten funderingen onder de woning is. Hiermee weet een consument wat hij koopt en een hypotheekverstrekker waarin hij investeert.

Deltascoop

De site is gelanceerd door Deltascoop, een organisatie die inzicht geeft in de risico’s van wisselende grondwaterstanden in Nederland. Nog niet alle postcodegebieden zijn op de site volledig in kaart gebracht, omdat niet alle gemeentes en waterschappen gegevens openbaar maken. Deltascoop wil graag in gesprek met deze gemeentes en streeft ernaar om zo snel mogelijk alle postcodegebieden inzichtelijk te maken op de site.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.