Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Site geeft huizenkopers inzicht in paalrot

Geplaatst op 15 feb 2016 , bijgewerkt 15 feb 2016, 09:00

De website wonenmetwater.nl geeft sinds vorige week huizen(ver)kopers en geldverstrekkers inzage in eventuele funderingsproblemen bij woonhuizen.

Ruim 10% van de woningen in Nederland is gebouwd op houten funderingen en loopt risico op funderingsschade. Bij een tekort aan grondwater ontstaat paalrot en treden verzakkingen op. Herstellen van paalrotschade loopt in de duizenden euro’s.  Huiseigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor het grondwater onder hun huis.

Openbare data

De website wonenmetwater.nl maakt aan de hand van openbare data voor consumenten en hypotheekverstrekkers concreet hoe de staat van de houten funderingen onder de woning is. Hiermee weet een consument wat hij koopt en een hypotheekverstrekker waarin hij investeert.

Deltascoop

De site is gelanceerd door Deltascoop, een organisatie die inzicht geeft in de risico’s van wisselende grondwaterstanden in Nederland. Nog niet alle postcodegebieden zijn op de site volledig in kaart gebracht, omdat niet alle gemeentes en waterschappen gegevens openbaar maken. Deltascoop wil graag in gesprek met deze gemeentes en streeft ernaar om zo snel mogelijk alle postcodegebieden inzichtelijk te maken op de site.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers