Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Zelfbouwkavels voortaan via loting in Amsterdam

Geplaatst op 15 feb 2016 , bijgewerkt 15 feb 2016, 09:00

De gemeente Amsterdam stapt bij het uitgeven van zelfbouwkavels af van het principe ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’.  Voortaan geeft zij zelfbouwkavels uit via loting.

De verandering komt voort uit evaluatie van de huidige kavelverdeling.  Belangstellenden voor zelfbouw zien volgens de gemeente  Amsterdam meer in een lotingsysteem. Het wekenlang kamperen in tentjes op de plek waar de inschrijving zou starten behoort daarmee tot het verleden in de hoofdstad.

Woonplicht

Een andere aanpassing is de toevoeging van een woonplicht. Uit de evaluatie blijkt dat het aantal zelfbouwers dat meerdere kavels in het bezit heeft elk jaar toeneemt. Wie  in Amsterdam een zelfbouwkavel koopt, is voortaan verplicht ook echt op die plek te gaan wonen om speculatie tegen te gaan.

Aanbod

In de loop van 2016 maakt de gemeente Amsterdam het zelfbouwaanbod 2016 bekend op haar site.

› Lees meer over zelf een huis bouwen.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers