Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Meer woningen verkocht in januari

Geplaatst op 17 feb 2016 , bijgewerkt 17 feb 2016, 10:45

Afgelopen januari registreerde het Kadaster 11.907 verkochte woningen. Dat is een stijging van 26,2 % vergeleken met de dezelfde maand vorig jaar.

In december 2015 werden nog 21.566 woningen verkocht. Die maand registreert het Kadaster traditiegetrouw meer verkopen.

De stijging in januari ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder geldt voor alle woningtypen, maar is het sterkst bij vrijstaande huizen. Daarvan werden er 34,9% meer verkocht dan in het jaar ervoor. Het aantal verkochte hoekhuizen nam met 15,3% het minst toe.

In alle provincies werden meer huizen verkocht. Utrecht is met ruim 37% verantwoordelijk voor de sterkste groei. Deze was in Flevoland met 11,6% het minst.

Een verkoop wordt pas door het Kadaster geregistreerd op het moment dat notaris de verkoopakte inschrijft. Dit is gemiddeld twee tot drie maanden na de ondertekening van de koopakte.

Het Kadaster registreerde in de eerste maand van dit jaar tot slot 16.918 nieuwe hypotheken. Dat is 18,7% meer dan in januari 2015.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers