Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Koopwoningen ruim 4 procent duurder

Geplaatst op 19 feb 2016 , bijgewerkt 19 feb 2016, 10:00

Bestaande koopwoningen waren in januari 4,1% duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit is de grootste prijsstijging in bijna acht jaar, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster. 

Sinds het dieptepunt van de crisis op de woningmarkt in juni 2013, stegen bestaande koopwoningen zo'n 8% in prijs. Vergeleken met de piek van de markt in augustus 2008, liggen de prijzen nog ruim 15% lager.

Een gemiddelde koopwoning kostte vorige maand ongeveer even veel als in juni 2004.

Eerder deze week werd bekend dat het Kadaster in januari 11.907 verkopen registreerde. Dat was een stijging van iets meer dan 26% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar.

In alle provincies werden die maand meer woningen verkocht. Utrecht voert de lijst aan met een verkoopstijging van ruim 37%. Flevoland liet met 11,6% de kleinste toename zien.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.