Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Koopwoningen ruim 4 procent duurder

Geplaatst op 19 feb 2016 , bijgewerkt 19 feb 2016, 10:00

Bestaande koopwoningen waren in januari 4,1% duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit is de grootste prijsstijging in bijna acht jaar, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster. 

Sinds het dieptepunt van de crisis op de woningmarkt in juni 2013, stegen bestaande koopwoningen zo'n 8% in prijs. Vergeleken met de piek van de markt in augustus 2008, liggen de prijzen nog ruim 15% lager.

Een gemiddelde koopwoning kostte vorige maand ongeveer even veel als in juni 2004.

Eerder deze week werd bekend dat het Kadaster in januari 11.907 verkopen registreerde. Dat was een stijging van iets meer dan 26% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar.

In alle provincies werden die maand meer woningen verkocht. Utrecht voert de lijst aan met een verkoopstijging van ruim 37%. Flevoland liet met 11,6% de kleinste toename zien.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers