Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Hypotheekrente daalt onder 2%

Geplaatst op 24 feb 2016 , bijgewerkt 25 feb 2016, 11:00

Bij diverse banken duikt de hypotheekrente deze week onder de 2%. Dit is het tarief voor tien jaar vast met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

De afgelopen vijftig jaar is de hypotheekrente niet zo laag geweest als nu. Argenta en Hypotrust hanteren vanaf deze week een rente van 1,95% voor tien jaar vast met NHG, bij lineaire en annuïtaire hypotheken. Ook andere banken en verzekeraars zitten met dit tarief rond of net boven de 2%.

De Hypotheekshop berekende deze week dat de gemiddelde rente voor vijf jaar vast met NHG nu 1,91% is. Bij tien jaar vast met NHG is dat gemiddeld 2,17%. 

NHG gemiddelde hypotheekrente
Juist vanwege de lage rentestand zetten steeds meer huiseigenaren hun rente voor een langere periode vast. De gemiddelde rente voor twintig jaar vast met NHG is nu 2,80%, blijkt uit cijfers van de Hypotheekshop. De variabele rente is nu gemiddeld 2,03%.

Oversluiten

Wie zijn hypotheek wil oversluiten, om te profiteren van de historisch lage rente, heeft vaak te maken met een eenmalige boeterente. Die boete bedraagt al snel enkele duizenden euro’s. Steeds meer banken bieden daarom rentemiddeling aan. Dan wordt de boete uitgesmeerd over de nieuwe rentevaste periode. Dat maakt oversluiten bij de eigen geldverstrekker eenvoudiger.

Meer over hypotheek oversluiten

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.