Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Essent: consument mag cadeaukaart terugsturen

Geplaatst op 08 mrt 2016 , bijgewerkt 08 mrt 2016, 16:00

Consumenten die binnen twee weken afzien van een energiecontract bij Essent, mogen de ontvangen cadeaukaart naar het energiebedrijf terugsturen. Dat zegt Essent in reactie op een uitzending van Tros Radar maandag.

Wie bij de Gamma of de Mediamarkt een energiecontract afsluit bij Essent, krijgt van de energieleverancier een cadeaubon van één van deze winkels. Consumenten klaagden bij Vereniging Eigen Huis, de Consumentenbond en televisieprogramma Radar over Essent. Het energiebedrijf zou het bedrag van de cadeaukaart afschrijven als de consument het contract binnen de bedenktijd ontbindt, ook als hij de cadeaukaart nog niet heeft uitgegeven.

Reactie Essent

Essent zegt na de uitzending van Radar dat consumenten die het cadeautegoed nog niet of gedeeltelijk hebben besteed, de cadeaukaart terug kunnen sturen naar Essent. Wie de cadeaukaart wel heeft uitgegeven, moet het bestede bedrag terugbetalen.

Bedenktijd

Eind vorig jaar bepaalde de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) dat consumenten twee weken bedenktijd krijgen als zij in een elektronicawinkel of bouwmarkt een energiecontract afsluiten. Omdat consumenten niet naar deze winkels gaan om een energiecontract af te sluiten, ziet de ACM dit als verkoop buiten de verkoopruimte. Dan geldt een bedenktijd van 14 dagen. Vereniging Eigen Huis wees de ACM hierop.

Meer informatie
Kijk het fragment van Radar over Essent terug
Voorbeeldbrief ontbinding Essent contract in winkel

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers