Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Venn debuteert op Nederlandse hypotheekmarkt

Geplaatst op 09 mrt 2016 , bijgewerkt 09 mrt 2016, 12:00

De Nederlandse hypotheekmarkt heeft er met Venn Hypotheken een nieuwe geldverstrekker bij. Vanaf woensdag kunnen consumenten terecht bij de van oorsprong Britse investeringsmaatschappij. 

Venn richt zich vooralsnog op financieringen zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De Britten financieren 85% tot 106% van de woningwaarde. Zo kunnen flexwerkers en zzp'ers maximaal tot 102% van de woningwaarde lenen. Financieringen tot 106% zijn mogelijk als de woning energiezuinig wordt.

Een Venn-hypotheek is alleen via onafhankelijke adviseurs, zoals Eigen Huis Hypotheek Service, af te sluiten. 

Het debuut van Venn Hypotheken hing al een tijdje in de lucht. Vorig jaar zomer kondigden de Britten jaarlijks € 2 miljard in de Nederlandse hypotheekmarkt te steken. Dat zou goed zijn voor een marktaandeel van zo'n 3,5%.

Venn financiert de hypotheken met geld van particuliere beleggers. De nieuwe geldverstrekker past daardoor in het rijtje van nieuwelingen op de Nederlandse markt die los van de banken hypotheken verkopen, zoals Munt Hypotheken. 

Meer informatie
Lees meer over het afsluiten van een hypotheek

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers