Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Aantal miljoenenwoningen neemt toe

Geplaatst op 15 mrt 2016 , bijgewerkt 15 mrt 2016, 16:00

Nederland telt ruim 39.000 woningen die € 1 miljoen of meer waard zijn. Dat zijn er 21% meer dan in 2014, zo berekende taxateur Calcasa. 

De meeste van deze woningen staan in Amsterdam en omgeving. In de hoofdstedelijke regio zijn 6.450 huizen met een waarde van € 1 miljoen of meer te vinden. Dat is een toename van 31% vergeleken met 2014. De provincie Utrecht volgt met 5.600 'miljoenenwoningen', ruim 24% meer dan twee jaar geleden.  

In de regio Haarlem staan de duurste miljoenenwoningen. Wie daar zoekt in prijzigste segment, is gemiddeld € 1,4 miljoen kwijt. De duurste straat van het land is daarentegen te vinden in het Zuid-Hollandse Wassenaar. Kopers tellen daar gemiddeld € 2,3 miljoen neer voor een huis.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.