Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Aantal miljoenenwoningen neemt toe

Geplaatst op 15 mrt 2016 , bijgewerkt 15 mrt 2016, 16:00

Nederland telt ruim 39.000 woningen die € 1 miljoen of meer waard zijn. Dat zijn er 21% meer dan in 2014, zo berekende taxateur Calcasa. 

De meeste van deze woningen staan in Amsterdam en omgeving. In de hoofdstedelijke regio zijn 6.450 huizen met een waarde van € 1 miljoen of meer te vinden. Dat is een toename van 31% vergeleken met 2014. De provincie Utrecht volgt met 5.600 'miljoenenwoningen', ruim 24% meer dan twee jaar geleden.  

In de regio Haarlem staan de duurste miljoenenwoningen. Wie daar zoekt in prijzigste segment, is gemiddeld € 1,4 miljoen kwijt. De duurste straat van het land is daarentegen te vinden in het Zuid-Hollandse Wassenaar. Kopers tellen daar gemiddeld € 2,3 miljoen neer voor een huis.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers