Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Woningverkoop bijna 30 procent gestegen

Geplaatst op 17 mrt 2016 , bijgewerkt 17 mrt 2016, 12:00

In februari registreerde het Kadaster 14.866 verkochte woningen. Dit is een stijging van 27,1% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. 

Alle woningtypen waren meer in trek bij de koper. Dit geldt vooral voor appartementen. Daarvan steeg de verkoop met 35,7%. Bij hoekwoningen was de toename met 18,4% het kleinst. 

De woningverkoop steeg in alle provincies. In Limburg nam het aantal transacties met 41,5% het sterkst toe. In Zeeland bleef dat percentage steken op 12,7%

Het Kadaster registreert de transacties van bestaande koopwoningen op het moment van passeren bij de notaris. Dit is het moment dat de woning officieel van eigenaar verwisselt. 

Ook registreerde het Kadaster in februari 21.989 nieuwe hypotheken, 27,6% meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers