Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Ouderen steeds belangrijker voor woningmarkt

Geplaatst op 17 mrt 2016 , bijgewerkt 17 mrt 2016, 15:00

Oudere huizenkopers gaan een grotere rol spelen op de woningmarkt. In 2020 zijn 55-plussers verantwoordelijk voor een kwart van alle transacties tegen zo'n 15 % nu, zo blijkt uit een onderzoek van de Rabobank. 

Ouderen verhuizen relatief weinig, maar dat verandert door de vergrijzing. Bijna de helft van alle Nederlandse huishoudens bestaat over vijf jaar uit 55-plussers tegen zo'n 44 % nu, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

De belangrijkste leeftijdsgroep op de woningmarkt blijven huishoudens tussen de 25 en 35 jaar. Hun aandeel in het aantal transacties groeit de komende jaren van 35 % nu tot ongeveer 40 %.

Zij nemen het stokje over van de 25-minners. Deze leeftijdsgroep verhuisde tot voor kort het vaakst, maar heeft het nu door de strengere regelgeving een stuk lastiger op de woningmarkt. Starters zijn daarom over het algemeen ouder dat een aantal jaar geleden. 

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers