Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Ouderen steeds belangrijker voor woningmarkt

Geplaatst op 17 mrt 2016 , bijgewerkt 17 mrt 2016, 15:00

Oudere huizenkopers gaan een grotere rol spelen op de woningmarkt. In 2020 zijn 55-plussers verantwoordelijk voor een kwart van alle transacties tegen zo'n 15 % nu, zo blijkt uit een onderzoek van de Rabobank. 

Ouderen verhuizen relatief weinig, maar dat verandert door de vergrijzing. Bijna de helft van alle Nederlandse huishoudens bestaat over vijf jaar uit 55-plussers tegen zo'n 44 % nu, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

De belangrijkste leeftijdsgroep op de woningmarkt blijven huishoudens tussen de 25 en 35 jaar. Hun aandeel in het aantal transacties groeit de komende jaren van 35 % nu tot ongeveer 40 %.

Zij nemen het stokje over van de 25-minners. Deze leeftijdsgroep verhuisde tot voor kort het vaakst, maar heeft het nu door de strengere regelgeving een stuk lastiger op de woningmarkt. Starters zijn daarom over het algemeen ouder dat een aantal jaar geleden. 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.