Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Provincies halen doelen voor windenergie niet

Geplaatst op 21 mrt 2016 , bijgewerkt 21 mrt 2016, 10:42

Acht van de twaalf provincies liggen niet op schema met de bouw van windturbines op land. Dat schreef minister Henk Kamp van Economische Zaken vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer. 

In het rapport Monitor Wind op Land van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland staat dat over vijf jaar voor ongeveer 5.100 megawatt aan windturbines in Nederland staat opgesteld. Dat had 6.000 megawatt moeten zijn, is in het Nationaal Energieakkoord afgesproken. Volgens Kamp komt deze achterstand vooral door het gebrek aan maatschappelijke acceptatie van projecten en door de lange doorlooptijden van procedures. 

De voortgang verschilt per provincie. Noord-Holland, Flevoland, Zeeland en Overijssel liggen op schema met de bouw van turbines, de overige acht provincies blijven achter. 

Eind 2015 stond in Nederland 2.950 megawatt aan windturbines opgesteld. Dit is een toename van 425 megawatt ten opzichte van 2014. Volgens Kamp is deze toename groter dan ooit tevoren. 

Wat vindt Vereniging Eigen Huis? 

Vereniging Eigen Huis vindt dat de Rijksoverheid en regionale overheden omwonenden van windturbines en toekomstig omwonenden beter moeten betrekken bij windturbineplannen. ‘Dit voorkomt een hoop ellende en geldverspilling,’ zegt Claudia Umlauf, beleidsadviseur bij Vereniging Eigen Huis. De vereniging verwacht dat de acceptatie van omwonenden zal toenemen als hun mening serieus meeweegt. Umlauf: ‘Ook zal het helpen als huishoudens voldoende individuele compensatie krijgen voor overlast die zij van een turbine ondervinden.’ 

 

Meer informatie 
Petitie windenergie van Vereniging Eigen Huis 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.