Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Koopwoningen bijna 4 procent duurder

Geplaatst op 21 mrt 2016 , bijgewerkt 21 mrt 2016, 11:00

Bestaande koopwoningen waren in februari 3,8 % duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster. 

Sinds het dieptepunt van de woningmarkt in juni 2013 stijgen de huizenprijzen constant. Vergeleken met de piek van de markt in augustus 2008, liggen de prijzen altijd nog ruim 15 % lager. In februari dit jaar kostte een doorsnee woning ongeveer net zoveel als in juni 2004. 

Vorige week werd al bekend dat het Kadaster in februari van dit jaar 14.866  verkochte woningen registreerde - een toename van ruim 27 % vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.  

Lees ook:
Lage rente stuwt consumentenvertrouwen woningmarkt

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers