Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Nederland onderaan Europese ranglijst duurzame energie

Geplaatst op 31 mrt 2016 , bijgewerkt 31 mrt 2016, 09:30

Nederland voldoet nog bij lange na niet aan de duurzame doelstelling die is afgesproken in de Europese Richtlijn voor Hernieuwbare Energie voor 2020. Alleen Frankrijk presteert nog slechter, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag. 

In 2020 moet 14 % van het Nederlandse energieverbruik uit een duurzame bron komen, zoals wind, zon of biomassa. In 2014 was dat nog maar 5,5 %. Ter vergelijking: in Zweden komt 53 % van het energieverbruik uit een groene bron.  

Europa heeft in 2009 afspraken gemaakt over duurzaamheid. De doelstellingen verschillen per land. De landen van de Europese Unie moeten in 2020 samen een gemiddeld verbruik realiseren van 20 % hernieuwbare energie.

Een derde van de landen in Europa heeft de afgesproken doelstelling al gehaald. En Denemarken en Oostenrijk zijn een fractie van hun einddoel verwijderd. 

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers