Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Open Huizen Dag trekt 135.000 mensen

Geplaatst op 04 apr 2016 , bijgewerkt 04 apr 2016, 08:00

De Open Huizen Dag van de NVM trok afgelopen zaterdag minder deelnemende verkopers, maar evenveel kijkers als de vorige keer. Afgelopen zaterdag bezochten 135.000 mensen te koop staande huizen. 

Dat zijn er evenveel als tijdens de vorige Open Huizen Dag in oktober. Wel waren er 4.000 minder huiseigenaren die hun huis open stelden: 37.000. Dit komt volgens de makelaarsvereniging doordat minder huizen te koop staan omdat ze sneller worden verkocht.

‘We zijn blij dat de huizenmarkt grotendeels de wind weer in de rug heeft en dat we weer vooruit kunnen kijken’, aldus NVM-voorzitter Ger Hukker. De woningmarkt wordt volgens hem gestut door de bijzonder lage rente en door aantrekkelijke huizenprijzen in een groot deel van het land.

Gemiddeld werd een huis door vier kijkers bezocht. Er waren ook uitschieters. Zo kreeg een tussenwoning in Groningen 109 potentiële kopers over de vloer.

Makelaarsvereniging NVM organiseert twee keer per jaar een Open Huizen Dag. De volgende is op zaterdag 1 oktober 2016.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.