Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Open Huizen Dag trekt 135.000 mensen

Geplaatst op 04 apr 2016 , bijgewerkt 04 apr 2016, 08:00

De Open Huizen Dag van de NVM trok afgelopen zaterdag minder deelnemende verkopers, maar evenveel kijkers als de vorige keer. Afgelopen zaterdag bezochten 135.000 mensen te koop staande huizen. 

Dat zijn er evenveel als tijdens de vorige Open Huizen Dag in oktober. Wel waren er 4.000 minder huiseigenaren die hun huis open stelden: 37.000. Dit komt volgens de makelaarsvereniging doordat minder huizen te koop staan omdat ze sneller worden verkocht.

‘We zijn blij dat de huizenmarkt grotendeels de wind weer in de rug heeft en dat we weer vooruit kunnen kijken’, aldus NVM-voorzitter Ger Hukker. De woningmarkt wordt volgens hem gestut door de bijzonder lage rente en door aantrekkelijke huizenprijzen in een groot deel van het land.

Gemiddeld werd een huis door vier kijkers bezocht. Er waren ook uitschieters. Zo kreeg een tussenwoning in Groningen 109 potentiële kopers over de vloer.

Makelaarsvereniging NVM organiseert twee keer per jaar een Open Huizen Dag. De volgende is op zaterdag 1 oktober 2016.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.