Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Shoppen loont bij nieuwe hypotheek

Geplaatst op 05 apr 2016 , bijgewerkt 05 apr 2016, 15:15

Wie een hypotheek nodig heeft en gaat shoppen, kan eenvoudig circa € 600 per jaar besparen. Dat is het verschil tussen de duurste en goedkoopste hypotheek, blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

In totaal kan een jong gezin tussen de € 900 en € 2.100 per jaar besparen, door goed op te letten bij de aanschaf van financiële producten als verzekeringen, hypotheken en leningen. Een ouder echtpaar kan zelfs € 1.000 à € 2.400 per jaar besparen. De mogelijke besparingen hangen vooral af van de gezinssamenstelling en de leeftijd van de gezinsleden.

‘Het is wellicht niet de leukste klus die je kunt bedenken, maar het loont wel de moeite’, zegt Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter van de ACM. ‘Consumenten die kijken, vergelijken en daarna kopen of overstappen, stimuleren bovendien de concurrentie. Bedrijven bieden dan meer keuzes of doen een aantrekkelijker aanbod.’

In 2012 hield de ACM een soortgelijk onderzoek. Bij financiële producten waar rentes worden berekend, zoals hypotheken en spaarrekeningen, is nu minder voordeel te behalen dan in 2012.

Mogelijke besparing per gezinsvorm, per financieel product
Eigen Huis Hypotheekservice

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers