Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Shoppen loont bij nieuwe hypotheek

Geplaatst op 05 apr 2016 , bijgewerkt 05 apr 2016, 15:15

Wie een hypotheek nodig heeft en gaat shoppen, kan eenvoudig circa € 600 per jaar besparen. Dat is het verschil tussen de duurste en goedkoopste hypotheek, blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

In totaal kan een jong gezin tussen de € 900 en € 2.100 per jaar besparen, door goed op te letten bij de aanschaf van financiële producten als verzekeringen, hypotheken en leningen. Een ouder echtpaar kan zelfs € 1.000 à € 2.400 per jaar besparen. De mogelijke besparingen hangen vooral af van de gezinssamenstelling en de leeftijd van de gezinsleden.

‘Het is wellicht niet de leukste klus die je kunt bedenken, maar het loont wel de moeite’, zegt Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter van de ACM. ‘Consumenten die kijken, vergelijken en daarna kopen of overstappen, stimuleren bovendien de concurrentie. Bedrijven bieden dan meer keuzes of doen een aantrekkelijker aanbod.’

In 2012 hield de ACM een soortgelijk onderzoek. Bij financiële producten waar rentes worden berekend, zoals hypotheken en spaarrekeningen, is nu minder voordeel te behalen dan in 2012.

Mogelijke besparing per gezinsvorm, per financieel product
Eigen Huis Hypotheekservice

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.