Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

'Stroomprijs gaat dalen'

‘Stroomprijs gaat dalen’

Geplaatst op 08 apr 2016 , bijgewerkt 09 apr 2016, 00:00

Nederlandse huishoudens gaan dit jaar minder betalen voor elektriciteit, verwacht netbeheerder TenneT. 

Volgens TenneT komt dit grotendeels door de import van goedkope groene stroom uit Duitsland. Als daar veel wind- en zonne-energie wordt geproduceerd, is de prijs van elektriciteit laag. Hoeveel goedkoper de stroom zal worden, is onduidelijk. 

Een lagere stroomprijs betekent niet per se dat de energierekening lager uitvalt. De stroomprijs bestaat namelijk voor ongeveer twee derde uit belastingen en voor een derde uit de stroomkosten zelf. Wanneer belastingen stijgen, wordt het voordeel teniet gedaan. 

Wie een lagere energierekening wil, doet er goed aan jaarlijks te wisselen van energieleverancier. Volgens toezichthouder Autoriteit Consument & Markt kan de besparing oplopen tot € 420 per jaar. 

Gerelateerd nieuwsbericht 
Energierekening in 2016 ongewijzigd 

Meer informatie 
Collectieve Inkoop Energie van Vereniging Eigen Huis 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers