Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

'Stroomprijs gaat dalen'

‘Stroomprijs gaat dalen’

Geplaatst op 08 apr 2016 , bijgewerkt 09 apr 2016, 00:00

Nederlandse huishoudens gaan dit jaar minder betalen voor elektriciteit, verwacht netbeheerder TenneT. 

Volgens TenneT komt dit grotendeels door de import van goedkope groene stroom uit Duitsland. Als daar veel wind- en zonne-energie wordt geproduceerd, is de prijs van elektriciteit laag. Hoeveel goedkoper de stroom zal worden, is onduidelijk. 

Een lagere stroomprijs betekent niet per se dat de energierekening lager uitvalt. De stroomprijs bestaat namelijk voor ongeveer twee derde uit belastingen en voor een derde uit de stroomkosten zelf. Wanneer belastingen stijgen, wordt het voordeel teniet gedaan. 

Wie een lagere energierekening wil, doet er goed aan jaarlijks te wisselen van energieleverancier. Volgens toezichthouder Autoriteit Consument & Markt kan de besparing oplopen tot € 420 per jaar. 

Gerelateerd nieuwsbericht 
Energierekening in 2016 ongewijzigd 

Meer informatie 
Collectieve Inkoop Energie van Vereniging Eigen Huis 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.