Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

DNB vreest gevolgen rentestijging

Geplaatst op 14 apr 2016 , bijgewerkt 14 apr 2016, 11:00

De Nederlandsche Bank (DNB) vreest dat huiseigenaren niet zijn voorbereid op een toekomstige rentestijging. Dat stelde DNB-president Klaas Knot woensdag tijdens een hoorzitting over het Europese rentebeleid in de Tweede Kamer. 

Volgens Knot gaat een stijging van de nu historisch lage hypotheekrente 'natuurlijk tot ongelukken leiden'. De DNB-voorman raadt woningeigenaren daarom aan een 'persoonlijke stresstest' te doen. Deze moet uitwijzen of zij hun hypotheek nog kunnen betalen als de rente naar 4% tot 5% stijgt.

'Laat een adviseur diverse rentescenario's doorrekenen als je een hypotheek af- of oversluit', zegt Michel Ligtlee, financieel beleidsadviseur van Vereniging Eigen Huis. 'Zet de rente ook voor lange tijd vast, zeker als je maximaal leent op basis van je inkomen. Zo kom je voorlopig niet voor verrassingen te staan.' 

Lees meer over oversluiten
Lees meer over rentemiddeling

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.