Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Woningverkoop ruim 20 procent gestegen

Geplaatst op 18 apr 2016 , bijgewerkt 18 apr 2016, 14:00

In maart registreerde het Kadaster 16.124 verkochte woningen. Dit betekent een stijging van 20,4% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. 

Alle woningtypen waren meer in trek bij de koper. Vooral de appartementenverkoop nam met 28,5% sterk toe, bij hoekwoningen was de stijging met 6,9% het kleinst. 

In alle provincies werden in maart meer woningen verkocht. Dat was vooral het geval bij lijstaanvoerder Zeeland (+47,2%). In Overijssel (+11,2%) tekende het Kadaster de minste verkopen op.

Het Kadaster registreert de transacties van bestaande koopwoningen op het moment dat deze door de notaris worden ingeschreven. Dit is het moment waarop een woning officieel van eigenaar verwisselt.

Ook registreerde het Kadaster afgelopen maand 23.563 nieuwe hypotheken, 21,55 meer dan in maart vorig jaar.  

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers