Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Woningverkoop ruim 20 procent gestegen

Geplaatst op 18 apr 2016 , bijgewerkt 18 apr 2016, 14:00

In maart registreerde het Kadaster 16.124 verkochte woningen. Dit betekent een stijging van 20,4% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. 

Alle woningtypen waren meer in trek bij de koper. Vooral de appartementenverkoop nam met 28,5% sterk toe, bij hoekwoningen was de stijging met 6,9% het kleinst. 

In alle provincies werden in maart meer woningen verkocht. Dat was vooral het geval bij lijstaanvoerder Zeeland (+47,2%). In Overijssel (+11,2%) tekende het Kadaster de minste verkopen op.

Het Kadaster registreert de transacties van bestaande koopwoningen op het moment dat deze door de notaris worden ingeschreven. Dit is het moment waarop een woning officieel van eigenaar verwisselt.

Ook registreerde het Kadaster afgelopen maand 23.563 nieuwe hypotheken, 21,55 meer dan in maart vorig jaar.  

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.