Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Minder mensen met hypotheek ‘onder water’

Geplaatst op 19 apr 2016 , bijgewerkt 19 apr 2016, 11:00

Het aantal mensen dat met hun hypotheek ‘onder water’ staat neemt dit jaar fors af. Dat blijkt uit een rapport over de Nederlandse huizenmarkt van kredietbeoordelaar Moody’s.

Het aantal huiseigenaren met een hypotheek hoger dan 102 % van de woningwaarde daalt van 33 % eind vorig jaar naar 24 % aan het einde van dit jaar, verwacht Moody’s. 

De voor huiseigenaren gunstige ontwikkeling is te danken aan de aantrekkende woningmarkt. Woningen worden steeds duurder. De kredietbeoordelaar denkt dat de huizenprijzen dit jaar gemiddeld met 5 % gaan stijgen. 

Meer informatie
Huis verkopen met restschuld
NVM: woningverkoop stijgt, doorstroming hapert (7 april 2016)

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.