Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Minder mensen met hypotheek ‘onder water’

Geplaatst op 19 apr 2016 , bijgewerkt 19 apr 2016, 11:00

Het aantal mensen dat met hun hypotheek ‘onder water’ staat neemt dit jaar fors af. Dat blijkt uit een rapport over de Nederlandse huizenmarkt van kredietbeoordelaar Moody’s.

Het aantal huiseigenaren met een hypotheek hoger dan 102 % van de woningwaarde daalt van 33 % eind vorig jaar naar 24 % aan het einde van dit jaar, verwacht Moody’s. 

De voor huiseigenaren gunstige ontwikkeling is te danken aan de aantrekkende woningmarkt. Woningen worden steeds duurder. De kredietbeoordelaar denkt dat de huizenprijzen dit jaar gemiddeld met 5 % gaan stijgen. 

Meer informatie
Huis verkopen met restschuld
NVM: woningverkoop stijgt, doorstroming hapert (7 april 2016)

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.