Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Aantal energie-overstappers blijft stijgen

Geplaatst op 28 apr 2016 , bijgewerkt 28 apr 2016, 13:00

Nooit eerder wisselden zoveel mensen van energieleverancier als vorig jaar. In 2015 stapte 15,1 % van alle huishoudens over naar een ander energiebedrijf. Dit blijkt uit een rapportage van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

In 2014 stapte 13,2 % van de huishoudens over naar een andere energieleverancier. Het is het vijfde jaar op rij dat het aantal overstappers steeg.

Bijna de helft (48 %) van de overstappers wisselt van leverancier vanwege de prijs. Voor ongeveer een kwart (24 %) van de overgestapte huishoudens is een aanbod van een ander energiebedrijf de aanleiding. 5 % van de mensen wisselt om milieuredenen.

Uit de Trendrapportage Marktwerking en Consumentenvertrouwen van de ACM blijkt ook dat een overgrote meerderheid van de consumenten (80 %) tevreden is over de dienstverlening van hun energieleverancier.

Volgens de ACM kunnen huishoudens met een overstap tot 375 euro per jaar besparen op hun energierekening.

Collectieve Inkoop Energie

In 2004 werd de energiemarkt vrijgegeven om de concurrentie tussen energieleveranciers te bevorderen en consumenten keuzevrijheid te geven. Toen bleek dat de concurrentie niet op gang kwam, organiseerde de vereniging de eerste Collectieve Inkoop Energie. Met de Collectieve Inkoop Energie stappen huishoudens makkelijk en zorgeloos over naar een scherp tarief voor gas en groene stroom.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.