Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Aantal energie-overstappers blijft stijgen

Geplaatst op 28 apr 2016 , bijgewerkt 28 apr 2016, 13:00

Nooit eerder wisselden zoveel mensen van energieleverancier als vorig jaar. In 2015 stapte 15,1 % van alle huishoudens over naar een ander energiebedrijf. Dit blijkt uit een rapportage van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

In 2014 stapte 13,2 % van de huishoudens over naar een andere energieleverancier. Het is het vijfde jaar op rij dat het aantal overstappers steeg.

Bijna de helft (48 %) van de overstappers wisselt van leverancier vanwege de prijs. Voor ongeveer een kwart (24 %) van de overgestapte huishoudens is een aanbod van een ander energiebedrijf de aanleiding. 5 % van de mensen wisselt om milieuredenen.

Uit de Trendrapportage Marktwerking en Consumentenvertrouwen van de ACM blijkt ook dat een overgrote meerderheid van de consumenten (80 %) tevreden is over de dienstverlening van hun energieleverancier.

Volgens de ACM kunnen huishoudens met een overstap tot 375 euro per jaar besparen op hun energierekening.

Collectieve Inkoop Energie

In 2004 werd de energiemarkt vrijgegeven om de concurrentie tussen energieleveranciers te bevorderen en consumenten keuzevrijheid te geven. Toen bleek dat de concurrentie niet op gang kwam, organiseerde de vereniging de eerste Collectieve Inkoop Energie. Met de Collectieve Inkoop Energie stappen huishoudens makkelijk en zorgeloos over naar een scherp tarief voor gas en groene stroom.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers