Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

‘Alle huizen over 31 jaar geïsoleerd’

Geplaatst op 11 mei 2016 , bijgewerkt 11 mei 2016, 15:30

Het duurt minstens 31 jaar voordat alle huizen in Nederland zijn geïsoleerd. Dit blijkt uit een berekening van milieuorganisatie Natuur & Milieu. 

De berekening is gebaseerd op cijfers uit 2012. Volgens de milieuorganisatie zijn geen recentere gegevens over isolatie voorhanden. In 2012 namen huishoudens in totaal 380 duizend unieke isolatiemaatregelen, zoals dubbel glas, spouwmuur- of dakisolatie. Om alle bestaande woningen volledig te isoleren, moeten nog 12 miljoen unieke isolatiemaatregelen worden genomen.

In 2013 sprak de Rijksoverheid met veertig maatschappelijke organisaties af dat tot 2020 elk jaar 300 duizend Nederlandse koop- en huurwoningen energiezuiniger moeten worden. Om huishoudens te stimuleren hun huis te verduurzamen, verstrekt de overheid leningen en subsidies.

Zo stelt het kabinet dit jaar € 100 miljoen beschikbaar om koopwoningen te verduurzamen. De subsidieregeling treedt komende zomer in werking. 

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
logoWebsitevhjaar

Wij zijn genomineerd voor website van het jaar 2018. Stem ook!

Stem nu!
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.