Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

‘Alle huizen over 31 jaar geïsoleerd’

Geplaatst op 11 mei 2016 , bijgewerkt 11 mei 2016, 15:30

Het duurt minstens 31 jaar voordat alle huizen in Nederland zijn geïsoleerd. Dit blijkt uit een berekening van milieuorganisatie Natuur & Milieu. 

De berekening is gebaseerd op cijfers uit 2012. Volgens de milieuorganisatie zijn geen recentere gegevens over isolatie voorhanden. In 2012 namen huishoudens in totaal 380 duizend unieke isolatiemaatregelen, zoals dubbel glas, spouwmuur- of dakisolatie. Om alle bestaande woningen volledig te isoleren, moeten nog 12 miljoen unieke isolatiemaatregelen worden genomen.

In 2013 sprak de Rijksoverheid met veertig maatschappelijke organisaties af dat tot 2020 elk jaar 300 duizend Nederlandse koop- en huurwoningen energiezuiniger moeten worden. Om huishoudens te stimuleren hun huis te verduurzamen, verstrekt de overheid leningen en subsidies.

Zo stelt het kabinet dit jaar € 100 miljoen beschikbaar om koopwoningen te verduurzamen. De subsidieregeling treedt komende zomer in werking. 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.