Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Meer nieuwbouwwoningen opgeleverd

Geplaatst op 17 mei 2016 , bijgewerkt 17 mei 2016, 14:28

Afgelopen jaar zijn bijna 48.000 nieuwbouwwoningen opgeleverd. In 2014 bleef de teller nog steken op ruim 45.000, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

Ruwweg twee derde van de nieuwbouwproductie bestond uit koopwoningen. Bouwers waren vooral druk in Noord-Holland, met name in Amsterdam. De hoofdstad kreeg er ruim 5.000 woningen bij. In Drenthe, Limburg en Friesland  bleef de nieuwbouw wat achter in vergelijking met de rest van het land. 

Nederland telde vorig jaar in totaal ruim 7,6 miljoen woningen, 0,6% meer dan een jaar eerder. Ruim 60% daarvan bestaat uit eengezinswoningen, de rest bestaat uit appartementen. 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers