Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Meer nieuwbouwwoningen opgeleverd

Geplaatst op 17 mei 2016 , bijgewerkt 17 mei 2016, 14:28

Afgelopen jaar zijn bijna 48.000 nieuwbouwwoningen opgeleverd. In 2014 bleef de teller nog steken op ruim 45.000, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

Ruwweg twee derde van de nieuwbouwproductie bestond uit koopwoningen. Bouwers waren vooral druk in Noord-Holland, met name in Amsterdam. De hoofdstad kreeg er ruim 5.000 woningen bij. In Drenthe, Limburg en Friesland  bleef de nieuwbouw wat achter in vergelijking met de rest van het land. 

Nederland telde vorig jaar in totaal ruim 7,6 miljoen woningen, 0,6% meer dan een jaar eerder. Ruim 60% daarvan bestaat uit eengezinswoningen, de rest bestaat uit appartementen. 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.