Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Woningverkoop ruim 28 procent gestegen

Geplaatst op 18 mei 2016 , bijgewerkt 17 mei 2016, 08:00

In april registreerde het Kadaster 16.387 verkochte woningen. Dit betekent een stijging van 28,5% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. 

Alle woningtypen waren meer in trek bij de koper. Vooral de verkoop van twee-onder-een-kapwoningen nam met bijna 36% sterk toe. Hoekwoningen waren met een verkoopstijging van 17% relatief het minst gewild. 

In alle provincies zijn meer woningen verkocht. Dat was vooral het geval in Overijssel, waar vorige maand de woningverkoop met bijna 38% toenam. In Zeeland was de stijging met ruim 20% het geringst. 

Het Kadaster registreert de transacties van bestaande koopwoningen op het moment dat deze bij de notaris worden ingeschreven. Dit is het moment dat een woning officieel van eigenaar verwisselt. 

Ook registreerde het Kadaster in april 23.837 nieuwe hypotheken. Vergeleken met dezelfde maand vorig jaar is dit een stijging van 27,5%. 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.