Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Woningverkoop ruim 28 procent gestegen

Geplaatst op 18 mei 2016 , bijgewerkt 17 mei 2016, 08:00

In april registreerde het Kadaster 16.387 verkochte woningen. Dit betekent een stijging van 28,5% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. 

Alle woningtypen waren meer in trek bij de koper. Vooral de verkoop van twee-onder-een-kapwoningen nam met bijna 36% sterk toe. Hoekwoningen waren met een verkoopstijging van 17% relatief het minst gewild. 

In alle provincies zijn meer woningen verkocht. Dat was vooral het geval in Overijssel, waar vorige maand de woningverkoop met bijna 38% toenam. In Zeeland was de stijging met ruim 20% het geringst. 

Het Kadaster registreert de transacties van bestaande koopwoningen op het moment dat deze bij de notaris worden ingeschreven. Dit is het moment dat een woning officieel van eigenaar verwisselt. 

Ook registreerde het Kadaster in april 23.837 nieuwe hypotheken. Vergeleken met dezelfde maand vorig jaar is dit een stijging van 27,5%. 

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers