Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Pakkans inbrekers niet groot

Geplaatst op 23 mei 2016 , bijgewerkt 23 mei 2016, 00:00

De politie loste vorig jaar 9,4% van de woninginbraken op. Dit blijkt uit haar jaarverslag dat vorige week werd aangeboden aan de Tweede Kamer.   

Op een totaal van bijna 65.000 zijn dat iets meer dan 6.000 opgehelderde woninginbraken. De politie hoopte in 2015 een oplossingspercentage van 9,9% te halen. Die doelstelling werd niet gehaald. De meeste daders ontlopen hun straf, omdat agenten het bewijs niet rond krijgen. Misdadigers bekennen minder snel of beroepen zich op hun zwijgrecht.
Het oplossingspercentage schommelt de laatste jaren tussen de 7 en 10%. De politie bekijkt welke maatregelen nodig zijn om dit percentage te verhogen.

Daling

Geen grote pakkans van inbrekers, maar landelijk daalde het aantal woninginbraken vorig jaar wel met 9%, blijkt ook uit cijfers van de AD Misdaadmeter. Voor de samenstelling van deze meter maakt het AD gebruik van politiegegevens over 2015. Naast woninginbraken wordt ook naar andere vormen van criminaliteit gekeken zoals autodiefstallen en straatroven. Op basis daarvan wordt een ranglijst van onveilige gemeenten gemaakt. Amsterdam was net als vorig jaar de onveiligste gemeente van Nederland. Ten Boer (Groningen) mocht zich de veiligste gemeente noemen.

Meer informatie
Jaarverslag politie 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.