Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Verbruik duurzame energie licht gestegen

Geplaatst op 26 mei 2016 , bijgewerkt 26 mei 2016, 13:50

Bedrijven en consumenten hebben vorig jaar iets meer duurzame energie verbruikt. In 2015 steeg het aandeel met 0,3 % naar 5,8 %, ten opzichte van het jaar ervoor. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

De toename komt door meer verbruik van windenergie, zonne-energie en aardwarmte. Het verbruik van biomassa bleef achter. 

In het Nationaal Energieakkoord is afgesproken dat in 2020 14 % van het energieverbruik in Nederland uit een duurzame bron moet komen. Nederland loopt achter op schema, bleek vorig jaar. Volgens diverse studies komt het aandeel duurzame energie in 2020 vermoedelijk uit op iets meer dan 12 %. 

In Europa scoren Nederland en Frankrijk het slechtst als het gaat om het behalen van energiedoelstellingen in 2020, meldde het CBS in maart. 

Gerelateerde artikelen
Energiebedrijven moeten energie besparen 
Consument mag meepraten over toekomst energie 
Nederland onderaan Europese ranglijst duurzame energie

Meer informatie
Collectieve Inkoop Zonnepanelen van Vereniging Eigen Huis 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.