Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Verbruik duurzame energie licht gestegen

Geplaatst op 26 mei 2016 , bijgewerkt 26 mei 2016, 13:50

Bedrijven en consumenten hebben vorig jaar iets meer duurzame energie verbruikt. In 2015 steeg het aandeel met 0,3 % naar 5,8 %, ten opzichte van het jaar ervoor. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

De toename komt door meer verbruik van windenergie, zonne-energie en aardwarmte. Het verbruik van biomassa bleef achter. 

In het Nationaal Energieakkoord is afgesproken dat in 2020 14 % van het energieverbruik in Nederland uit een duurzame bron moet komen. Nederland loopt achter op schema, bleek vorig jaar. Volgens diverse studies komt het aandeel duurzame energie in 2020 vermoedelijk uit op iets meer dan 12 %. 

In Europa scoren Nederland en Frankrijk het slechtst als het gaat om het behalen van energiedoelstellingen in 2020, meldde het CBS in maart. 

Gerelateerde artikelen
Energiebedrijven moeten energie besparen 
Consument mag meepraten over toekomst energie 
Nederland onderaan Europese ranglijst duurzame energie

Meer informatie
Collectieve Inkoop Zonnepanelen van Vereniging Eigen Huis 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers