Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Groningen krijgt € 244 miljoen uit gasbaten

Geplaatst op 30 mei 2016 , bijgewerkt 30 mei 2016, 15:39

Het kabinet stelt € 244 miljoen extra beschikbaar voor Groningen in verband met de aardbevingsproblemen. Het geld komt uit de inkomsten van gaswinning van 2016 tot en met 2024.

Het bedrag is een aanvulling op de € 1,2 miljard die eerder is toegezegd. Het geld wordt niet besteed aan de ontstane schade, maar aan plannen voor zorg, behoud cultureel erfgoed en inrichting openbare ruimte. De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is aansprakelijk voor de aardbevingsschade.

Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders is blij met het bedrag, maar zegt veel meer geld nodig te hebben voor zijn meerjarenprogramma. Eind 2015 presenteerde hij de plannen voor de komende vijf jaar.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers