Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Groningen krijgt € 244 miljoen uit gasbaten

Geplaatst op 30 mei 2016 , bijgewerkt 30 mei 2016, 15:39

Het kabinet stelt € 244 miljoen extra beschikbaar voor Groningen in verband met de aardbevingsproblemen. Het geld komt uit de inkomsten van gaswinning van 2016 tot en met 2024.

Het bedrag is een aanvulling op de € 1,2 miljard die eerder is toegezegd. Het geld wordt niet besteed aan de ontstane schade, maar aan plannen voor zorg, behoud cultureel erfgoed en inrichting openbare ruimte. De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is aansprakelijk voor de aardbevingsschade.

Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders is blij met het bedrag, maar zegt veel meer geld nodig te hebben voor zijn meerjarenprogramma. Eind 2015 presenteerde hij de plannen voor de komende vijf jaar.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.