Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

‘Subsidie energiebesparende maatregelen 10 miljoen euro omlaag’

Geplaatst op 31 mei 2016 , bijgewerkt 31 mei 2016, 16:00

Minister Blok (Wonen) wil het subsidiebudget voor energiebesparende maatregelen voor huiseigenaren met € 10 miljoen verlagen naar € 70 miljoen. Vereniging Eigen Huis vindt dit geen goed idee. 

Begin dit jaar kondigde het kabinet € 80 miljoen subsidie aan voor huishoudens en Verenigingen van Eigenaren die energiebesparende maatregelen willen nemen. Half mei schreef Blok in een brief aan de Tweede Kamer dat hij van dit budget € 10 miljoen euro wil besteden aan innovatieve voorstellen van bedrijven, gemeenten en andere partijen die woningeigenaren stimuleren energie te besparen. 

‘Voor huiseigenaren die energiebesparende maatregelen willen nemen, zijn er al zo weinig subsidies.  Ze worden zo niet gestimuleerd energiebesparende maatregelen te nemen,’ zegt Claudia Umlauf, beleidsadviseur bij Vereniging Eigen Huis. ‘Met de voorgestelde verschuiving lijkt de huiseigenaar weer aan het kortste eind te trekken.’ 

Woensdag bespreekt de Tweede Kamer het voorstel van Blok. 

Lees ook

Brief van Vereniging Eigen Huis aan minister Blok
Huiseigenaren onvoldoende voorgelicht over energiesubsidie (februari 2016)
Duidelijkheid over subsidie energiebesparing (januari 2016)

Meer informatie 

Uitleg over energiesubsidies 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers