Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Collectieve claim ASR om woekerpolissen

Geplaatst op 06 jun 2016 , bijgewerkt 06 jun 2016, 13:00

Vereniging Woekerpolis.nl heeft verzekeraar ASR gedagvaard om zijn woekerpolissen. Dat meldt de vereniging op haar website. Het gaat om een collectieve claim, waarbij Woekerpolis.nl de schade claimt op € 4500 per polis.

Volgens Woekerpolis.nl heeft ASR de afgelopen decennia ongeveer 1,1 miljoen woekerpolissen verkocht. Daarvan zijn de producten Waerdye en ABC Spaarplan de belangrijkste. ASR hield op deze producten kosten in die niet met de klanten waren afgesproken, stelt Woekerpolis.nl. In offertes stonden daarnaast rekenvoorbeelden met eindkapitalen die nooit gehaald konden worden.

ASR sloot in 2009 een compensatieregeling. Woekerpolis.nl stelt dat dit een slechte regeling was, waarbij de helft van de klanten geen vergoeding kreeg. De klanten die wel een vergoeding kregen, kregen gemiddeld minder dan € 1000.

De collectieve claim komt vlak voor de beursgang van ASR, aanstaande vrijdag. Het is de vierde collectieve procedure die Woekerpolis.nl start.

Meer informatie
Informatie Vereniging Eigen Huis over woekerpolissen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.