Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Collectieve claim ASR om woekerpolissen

Geplaatst op 06 jun 2016 , bijgewerkt 06 jun 2016, 13:00

Vereniging Woekerpolis.nl heeft verzekeraar ASR gedagvaard om zijn woekerpolissen. Dat meldt de vereniging op haar website. Het gaat om een collectieve claim, waarbij Woekerpolis.nl de schade claimt op € 4500 per polis.

Volgens Woekerpolis.nl heeft ASR de afgelopen decennia ongeveer 1,1 miljoen woekerpolissen verkocht. Daarvan zijn de producten Waerdye en ABC Spaarplan de belangrijkste. ASR hield op deze producten kosten in die niet met de klanten waren afgesproken, stelt Woekerpolis.nl. In offertes stonden daarnaast rekenvoorbeelden met eindkapitalen die nooit gehaald konden worden.

ASR sloot in 2009 een compensatieregeling. Woekerpolis.nl stelt dat dit een slechte regeling was, waarbij de helft van de klanten geen vergoeding kreeg. De klanten die wel een vergoeding kregen, kregen gemiddeld minder dan € 1000.

De collectieve claim komt vlak voor de beursgang van ASR, aanstaande vrijdag. Het is de vierde collectieve procedure die Woekerpolis.nl start.

Meer informatie
Informatie Vereniging Eigen Huis over woekerpolissen

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers