Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Meeste groene stroomcontracten in Zeeland

Geplaatst op 09 jun 2016 , bijgewerkt 09 jun 2016, 13:08

Gemiddeld 65 % van de mensen die de afgelopen zes jaar via vergelijkingswebsite PriceWise.nl is overgestapt naar een andere energieleverancier, koos voor groene stroom. Dit maakte de website donderdag bekend. 

PriceWise bekeek orders van honderdduizenden consumenten. 

Volgens de vergelijkingswebsite telt de provincie Zeeland in verhouding de meeste groene contracten (71,8 %). Daar heeft 71,8 % van de inwoners een contract voor groene stroom. Friesland staat onderaan de lijst met bijna 60 % . 

PriceWise bekeek ook hoeveel contracten voor groene stroom er in de vijf  grootste steden van Nederland zijn. In Utrecht heeft 80,4 % van de inwoners zo’n contract. Rotterdam sluit de top vijf af met bijna 75 %. 

Eind april bleek al uit een rapport van de Autoriteit Consument & Markt dat 64 % van alle Nederlandse huishoudens een contract heeft voor groene stroom. 

 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers