Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Meeste groene stroomcontracten in Zeeland

Geplaatst op 09 jun 2016 , bijgewerkt 09 jun 2016, 13:08

Gemiddeld 65 % van de mensen die de afgelopen zes jaar via vergelijkingswebsite PriceWise.nl is overgestapt naar een andere energieleverancier, koos voor groene stroom. Dit maakte de website donderdag bekend. 

PriceWise bekeek orders van honderdduizenden consumenten. 

Volgens de vergelijkingswebsite telt de provincie Zeeland in verhouding de meeste groene contracten (71,8 %). Daar heeft 71,8 % van de inwoners een contract voor groene stroom. Friesland staat onderaan de lijst met bijna 60 % . 

PriceWise bekeek ook hoeveel contracten voor groene stroom er in de vijf  grootste steden van Nederland zijn. In Utrecht heeft 80,4 % van de inwoners zo’n contract. Rotterdam sluit de top vijf af met bijna 75 %. 

Eind april bleek al uit een rapport van de Autoriteit Consument & Markt dat 64 % van alle Nederlandse huishoudens een contract heeft voor groene stroom. 

 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.