Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

'Energierekening € 75 omlaag'

Geplaatst op 10 jun 2016 , bijgewerkt 10 jun 2016, 15:45

Consumenten met een energiecontract met variabele energietarieven betalen vanaf 1 juli gemiddeld € 75 per jaar minder voor stroom en gas. Dat blijkt uit een inventarisatie van vergelijkingswebsite Pricewise.nl. 

De vier traditionele energieleveranciers, Nuon, Essent, Eneco en Delta, verlagen volgens Pricewise hun tarieven voor gas met gemiddeld 10 tot 12 %. De stroomtarieven dalen met gemiddeld 9 tot 11 %. Volgens Pricewise heeft naar schatting 60 % van de Nederlandse huishoudens een energiecontract met variabele tarieven. Hoewel de variabele tarieven omlaag gaan, zijn huishoudens met een één- of driejarig contract goedkoper uit. 

De variabele energietarieven wijzigen elk jaar op 1 januari en 1 juli. 

De energiejaarrekening van een gemiddeld huishouden bedroeg begin dit jaar € 1.661. Dat is € 70 minder dan in het jaar ervoor, zo meldde de Autoriteit Consument & Markt vorige week. 

Update 11 mei:
Energiebedrijven Eneco en Delta hebben aangekondigd hun energietarieven te verlagen. 

Update 10 juni: 
RTL Nieuws bevestigt het bericht van Pricewise, maar is nog optimistischer over de hoogte van de besparing. Volgens RTL besparen huishoudens met een energiecontract met variabele tarieven vanaf 1 juli op jaarbasis gemiddeld € 100.   

Meer informatie

Overstaptips 
Energieprijzenvergelijker
Collectieve Inkoop Energie 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers