Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Bewoners 113 gemeenten willen groene stroom

Geplaatst op 14 jun 2016 , bijgewerkt 14 jun 2016, 11:45

Inwoners van meer dan honderd Nederlandse dorpen en steden eisen in een petitie dat hun gemeenten groene stroom gaan gebruiken. Dat schrijft het AD dinsdag. 

Vorige week bleek uit onderzoek van Greenpeace dat slechts een derde van alle Nederlandse gemeenten duurzame stroom inkoopt. De rest koopt grijze stroom in en maakt die op papier groen, door groencertificaten te kopen. Dit wordt sjoemelstroom genoemd, omdat groencertificaten niet leiden tot extra opwekking van groene stroom. 

Gemeenten hebben met de Rijksoverheid afgesproken dat ze vanaf 2015 groene stroom inkopen. Greenpeace vindt het tijd dat gemeenten hier werk van maken. De milieuorganisatie nam daarom het initiatief voor de petities. 

Er zijn petities in grote steden als Amsterdam en Rotterdam, maar ook in de kleinere plaatsen Arnhem, Castricum, Oss en Stadskanaal. 

Gebruikt uw gemeente groene stroom? Bekijk het op de website van Greenpeace

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.