Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Bewoners 113 gemeenten willen groene stroom

Geplaatst op 14 jun 2016 , bijgewerkt 14 jun 2016, 11:45

Inwoners van meer dan honderd Nederlandse dorpen en steden eisen in een petitie dat hun gemeenten groene stroom gaan gebruiken. Dat schrijft het AD dinsdag. 

Vorige week bleek uit onderzoek van Greenpeace dat slechts een derde van alle Nederlandse gemeenten duurzame stroom inkoopt. De rest koopt grijze stroom in en maakt die op papier groen, door groencertificaten te kopen. Dit wordt sjoemelstroom genoemd, omdat groencertificaten niet leiden tot extra opwekking van groene stroom. 

Gemeenten hebben met de Rijksoverheid afgesproken dat ze vanaf 2015 groene stroom inkopen. Greenpeace vindt het tijd dat gemeenten hier werk van maken. De milieuorganisatie nam daarom het initiatief voor de petities. 

Er zijn petities in grote steden als Amsterdam en Rotterdam, maar ook in de kleinere plaatsen Arnhem, Castricum, Oss en Stadskanaal. 

Gebruikt uw gemeente groene stroom? Bekijk het op de website van Greenpeace

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers