Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Fiscale uitzondering Starterslening loopt af

Geplaatst op 21 jun 2016 , bijgewerkt 21 jun 2016, 11:00

Wie een Starterslening wil, moet deze voor de jaarwisseling laten passeren bij de notaris. Anders vervalt het recht op hypotheekrenteaftrek, zo waarschuwt de SVn, de organisatie achter de lening. 

Sinds 2013 moet iedere iedere hypotheek annuïtair worden afgelost om recht te houden op hypotheekrenteaftrek. De Starterslening voldoet niet aan deze eis, aangezien de eerste drie jaar geen rente en aflossing hoeven worden betaald. De overheid maakte voor deze lening tijdelijk een uitzondering. Die uitzondering eindigt per 1 januari 2017. 

Wie voor de jaarwisseling een Starterslening wil laten passeren bij de notaris om zo nog onder de huidige regelgeving te vallen, moet haast maken. De aanvraagprocedure bij de SVn duurt zo'n drie maanden. Ook kan de SVn na verloop van tijd besluiten geen aanvragen meer in behandeling te nemen. 

Financiële hulp bij koop huis

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers