Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Huizenprijzen ruim 4 procent gestegen

Geplaatst op 21 jun 2016 , bijgewerkt 21 jun 2016, 11:00

Koopwoningen waren in mei 4,3 % duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van het het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster. 

Al drie jaar op rij stijgen de prijzen weer gestaag. In maart en april dit jaar bijvoorbeeld, kwam er telkens zo'n 4 % bij.

Gemiddelde koopsom

Vergeleken met het dieptepunt van de woningmarktcrisis in juni 2013, zijn koopwoningen nu ruim 9 % duurder. Ten opzichte van de piek van de markt in augustus 2008, zijn huizen altijd nog ruim 14 % goedkoper. Een gemiddelde koopwoning kost nu ongeveer € 218.000, evenveel als in augustus 2004. 

Het Kadaster registreerde in mei 16.066 verkochte woningen, zo werd vorige week bekend. In de eerste vijf maanden van 2016 verwisselden 75.350 woningen van eigenaar. Dat is ruim een kwart meer dan in dezelfde periode vorig jaar. 

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers