Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

'Nieuw schadeprotocol Groningen moet van tafel'

Geplaatst op 21 jun 2016 , bijgewerkt 21 jun 2016, 11:23

Het nieuwe schadeprotocol voor Groningers die schade hebben door gaswinning moet van tafel. Dat stellen de Groninger Bodem Beweging (GBB) en het Groninger Gasberaad in Dagblad van het Noorden.

Huiseigenaren moeten hun schade melden bij Centrum Veilig Wonen (CVW) om vergoeding te krijgen van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). In het nieuwe protocol hoeft CVW geen rapport op te maken over C-schades, maar kan de melding afhandelen met een telefoontje.

Ook het aanvragen van een contra-expertise bij het CVW is dan niet meer mogelijk. C-schades zijn schades die volgens het CVW niet zijn ontstaan door de aardbevingen.

Zorgen

GBB maakt zich ook zorgen over Groningers die geen aannemer kiezen van de lijst van het CVW. Zij krijgen later een schadecalculatie. De vrees is dat zij minder geld van de NAM krijgen.

Het Groninger Gasberaad en GBB bespreken volgende week hun punten met de Nationaal Coördinator Groningen.

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis schreef vorige week een brandbrief (pdf) aan de Tweede Kamer over de problemen in Groningen. De vereniging vindt onder meer dat de afhandeling van schadeclaims door een onafhankelijke organisatie moet worden gedaan. Ook moeten Groningers een contra-expertise kunnen aanvragen zonder toestemming van het CVW.

Gerelateerde artikelen
'Aanpak schade Groningen moet radicaal anders'

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.