Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

'Nieuw schadeprotocol Groningen moet van tafel'

Geplaatst op 21 jun 2016 , bijgewerkt 21 jun 2016, 11:23

Het nieuwe schadeprotocol voor Groningers die schade hebben door gaswinning moet van tafel. Dat stellen de Groninger Bodem Beweging (GBB) en het Groninger Gasberaad in Dagblad van het Noorden.

Huiseigenaren moeten hun schade melden bij Centrum Veilig Wonen (CVW) om vergoeding te krijgen van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). In het nieuwe protocol hoeft CVW geen rapport op te maken over C-schades, maar kan de melding afhandelen met een telefoontje.

Ook het aanvragen van een contra-expertise bij het CVW is dan niet meer mogelijk. C-schades zijn schades die volgens het CVW niet zijn ontstaan door de aardbevingen.

Zorgen

GBB maakt zich ook zorgen over Groningers die geen aannemer kiezen van de lijst van het CVW. Zij krijgen later een schadecalculatie. De vrees is dat zij minder geld van de NAM krijgen.

Het Groninger Gasberaad en GBB bespreken volgende week hun punten met de Nationaal Coƶrdinator Groningen.

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis schreef vorige week een brandbrief (pdf) aan de Tweede Kamer over de problemen in Groningen. De vereniging vindt onder meer dat de afhandeling van schadeclaims door een onafhankelijke organisatie moet worden gedaan. Ook moeten Groningers een contra-expertise kunnen aanvragen zonder toestemming van het CVW.

Gerelateerde artikelen
'Aanpak schade Groningen moet radicaal anders'

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.