Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Schade door noodweer geschat op € 20 miljoen

Geplaatst op 23 jun 2016 , bijgewerkt 23 jun 2016, 00:00

Het Verbond van Verzekeraars schat dat het noodweer afgelopen nacht in de Randstad voor ongeveer € 20 miljoen aan schade heeft veroorzaakt. 

De kans is groot dat er vandaag nog veel schademeldingen bijkomen, omdat nieuwe buien worden verwacht. 

Lekkage

Volgens het Verbond van Verzekeraars komt de schade door lekkage via het dak of door ramen. Ook volle dakgoten, windvlagen of bomen op daken veroorzaken problemen. Verder kunnen vloeren en kelders onderlopen.

Stukken groen

Het KNMI voorspelt dat Nederland in de toekomst vaker te maken krijgt met noodweer. Brancheorganisatie Uneto-VNI adviseert mensen hun dakgoten en regenpijpen schoon te houden en stukken groen te plaatsen in de tuin zodat regenwater in de grond kan trekken. Deze maatregelen kunnen wateroverlast in en om huis voorkomen. 

Meer informatie
Wat te doen bij stormschade?

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers