Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Schade door noodweer geschat op € 20 miljoen

Geplaatst op 23 jun 2016 , bijgewerkt 23 jun 2016, 00:00

Het Verbond van Verzekeraars schat dat het noodweer afgelopen nacht in de Randstad voor ongeveer € 20 miljoen aan schade heeft veroorzaakt. 

De kans is groot dat er vandaag nog veel schademeldingen bijkomen, omdat nieuwe buien worden verwacht. 

Lekkage

Volgens het Verbond van Verzekeraars komt de schade door lekkage via het dak of door ramen. Ook volle dakgoten, windvlagen of bomen op daken veroorzaken problemen. Verder kunnen vloeren en kelders onderlopen.

Stukken groen

Het KNMI voorspelt dat Nederland in de toekomst vaker te maken krijgt met noodweer. Brancheorganisatie Uneto-VNI adviseert mensen hun dakgoten en regenpijpen schoon te houden en stukken groen te plaatsen in de tuin zodat regenwater in de grond kan trekken. Deze maatregelen kunnen wateroverlast in en om huis voorkomen. 

Meer informatie
Wat te doen bij stormschade?

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.