Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Kamp opent meldpunt mijnbouwschade

Kamp opent meldpunt mijnbouwschade

Geplaatst op 24 jun 2016 , bijgewerkt 24 jun 2016, 14:56

Huishoudens die schade zeggen te hebben aan hun huis door de winning van gas, olie of zout kunnen zich vanaf begin volgend jaar melden bij een landelijk loket voor mijnbouwschade. Dat maakte minister Kamp van Economische Zaken donderdag bekend. 

Een dergelijk meldpunt bestond al in Groningen. Met het aangekondigde landelijke meldpunt gaat minister Kamp verder dan de Tweede Kamer van hem verlangde. De Kamer wilde alleen een apart meldpunt voor Friesland. 

Bij het loket worden huiseigenaren doorverwezen naar de instanties waar de schade kan worden verhaald. Een casemanager moet zorgen dat de klacht op de juiste manier wordt afgehandeld en dat huiseigenaren niet van het kastje naar de muur worden gestuurd. 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.