Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Gemeenten willen duidelijkheid salderen

Geplaatst op 27 jun 2016 , bijgewerkt 28 jun 2016, 11:00

De gemeente Amsterdam roept minister Kamp van Economische Zaken op duidelijkheid te verstrekken over de salderingsregeling. Nu stellen huiseigenaren de aanschaf van zonnepanelen vaak uit, omdat ze niet weten wat er met de regeling gaat gebeuren. 

De 32 grootste gemeenten, Bouwend Nederland, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis staan achter de Amsterdamse oproep. 

Wie met zonnepanelen meer stroom opwekt dan verbruikt, kan stroom terugleveren aan het net. Het verschil tussen de hoeveelheid opgewekte en verbruikte stroom, wordt met de energierekening verrekend. Dit wordt salderen genoemd. Door de zogenoemde salderingsregeling wordt zelf energie opwekken financieel aantrekkelijk. 

Evaluatie

Volgend jaar wordt duidelijk of de salderingsregeling voor huishoudens met zonnepanelen vanaf 2020 verandert. De Amsterdamse wethouder Duurzaamheid Abdeluheb Choho wil dat Kamp de salderingsregeling niet pas in 2017 maar nog dit jaar evalueert.

Ook zou Kamp volgens de wethouder consumenten investeringszekerheid moeten verschaffen: zij zouden tot minimaal 2030 moeten kunnen salderen. Mocht de minister de bestaande regeling willen aanpassen, dan vereist dit grote zorgvuldigheid, aldus Choho. 

In december vorig jaar vroegen Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond bij Kamp al om meer salderingszekerheid. Beide organisaties deden daarbij enkele aanbevelingen om de regeling toekomstbestendig te maken. 

VEH: geef consumenten meer salderingszekerheid

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.