Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Hypotheek via crowdfunding stap dichterbij

Geplaatst op 28 jun 2016 , bijgewerkt 28 jun 2016, 14:00

Huizenkopers kunnen binnenkort hun hypotheek door andere particulieren laten financieren. Crowdfundingplatform Jungo kreeg daarvoor een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). 

Met de verleende vergunning kan Jungo vanaf het najaar bemiddelen in hypotheken en geld ophalen via crowdfunding. Dit houdt in dat particulieren geld kunnen beleggen in de hypotheek van een ander. 

Wie een hypotheek wil, kan een aanvraag indienen bij het crowdfundingplatform. Als Jungo akkoord is, wordt de aanvraag op de site geplaatst. Als veel mensen willen investeren, is dat goed nieuws voor de hypotheekaanvrager: de rente kan bij grote interesse lager uitvallen. 

Overigens wordt een 'Jungo-hypotheek' niet geheel met crowdfundinggeld gefinancierd. Het zou gaan om zo'n 20 % van de hypotheeksom, de rest komt van een instelling waarmee Jungo nog in onderhandeling is, zo zei Jungo-oprichter Vincent van den Noort maandag in de Telegraaf

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers