Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Hypotheek via crowdfunding stap dichterbij

Geplaatst op 28 jun 2016 , bijgewerkt 28 jun 2016, 14:00

Huizenkopers kunnen binnenkort hun hypotheek door andere particulieren laten financieren. Crowdfundingplatform Jungo kreeg daarvoor een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). 

Met de verleende vergunning kan Jungo vanaf het najaar bemiddelen in hypotheken en geld ophalen via crowdfunding. Dit houdt in dat particulieren geld kunnen beleggen in de hypotheek van een ander. 

Wie een hypotheek wil, kan een aanvraag indienen bij het crowdfundingplatform. Als Jungo akkoord is, wordt de aanvraag op de site geplaatst. Als veel mensen willen investeren, is dat goed nieuws voor de hypotheekaanvrager: de rente kan bij grote interesse lager uitvallen. 

Overigens wordt een 'Jungo-hypotheek' niet geheel met crowdfundinggeld gefinancierd. Het zou gaan om zo'n 20 % van de hypotheeksom, de rest komt van een instelling waarmee Jungo nog in onderhandeling is, zo zei Jungo-oprichter Vincent van den Noort maandag in de Telegraaf

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.