Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

bijBouwe schrapt verplichte inkomensupdate

Geplaatst op 30 jun 2016 , bijgewerkt 30 jun 2016, 16:31

Klanten van bijBouwe hoeven niet meer jaarlijks een overzicht te geven van hun inkomen. Hierdoor vervalt ook de renteopslag van 0,1 % die de online hypotheekverstrekker klanten mogelijk rekent als ze geen update van hun inkomen verstrekken.

bijBouwe debuteerde vorig jaar december op de Nederlandse markt en claimt de eerste online hypotheekverstrekker te zijn. Deze geldverstrekker was ook de enige die een jaarlijkse update van het inkomen eiste. Bij drastische inkomensdaling zou de klant een gratis adviesgesprek krijgen. In extreme gevallen was een rentepauze of een tijdelijke renteverlaging mogelijk. 

'Van zowel klanten als hypotheekadviseurs kwamen veel reacties op deze eis', zegt bijBouwe-directeur Bouwe Kuik. 'In overleg met hen hebben we besloten om deze verplichting met bijbehorende renteopslag vanaf 1 juli met terugwerkende kracht te laten vervallen.'

Online hypotheekdossier

Klanten die betalingsproblemen vrezen, kunnen altijd contact opnemen met bijBouwe, zo verzekert Kuik. Ook kunnen zij gemakkelijker online hun hypotheekdossier inzien en wijzigingen aanvragen. 'Hiermee hebben wij volgens ons net zo goede indicatoren om passende hypotheken te verstrekken, zonder daarbij de klant en adviseur onnodig te belasten', zegt Kuik. 

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden