Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Huiseigenaar wantrouwt energieplannen kabinet

Geplaatst op 06 jul 2016 , bijgewerkt 06 jul 2016, 13:55

Huiseigenaren zien weinig in de huidige plannen van het kabinet om woningen energiezuiniger te maken. Dat blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis onder haar leden. 

De vereniging vroeg 1.100 leden wat zij vinden van twee bespaarplannen van het kabinet. In het ene plan zijn energieleveranciers verantwoordelijk voor de verduurzaming van woningen en in het andere ligt de verantwoordelijkheid bij marktpartijen, zoals energie- en isolatiebedrijven. 

Uit het onderzoek blijkt dat 13 % van de ondervraagden het een goed idee vindt als energieleveranciers  huiseigenaren gaan stimuleren energiebesparende maatregelen te nemen. Achter het andere plan staat 17 % van de respondenten. 

Gebrek aan vertrouwen

Volgens Claudia Umlauf, beleidsadviseur bij Vereniging Eigen Huis, komt de lage beoordeling van de plannen door een gebrek aan vertrouwen. ‘Consumenten zijn bang dat grote partijen vooral aan zichzelf denken en huishoudens aanpraten wat hen uitkomt. Wij roepen minister Kamp op om te kijken hoe hij het vertrouwen in de plannen kan vergroten.’

Aangescherpt Energieakkoord

Half mei maakte de voorzitter van de Borgingscommissie Energieakkoord bekend dat het Energieakkoord wordt aangescherpt. Volgens de commissie worden de doelen uit het akkoord zonder extra maatregelen niet gehaald. De twee bespaarplannen zijn voorbeelden van deze maatregelen. 

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden