Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Woningverkoop 18 procent gestegen

Geplaatst op 18 jul 2016 , bijgewerkt 18 jul 2016, 10:00

In juni registreerde het Kadaster 17.862 verkochte koopwoningen, 17,9% meer dan in dezelfde maand vorig jaar. 

Net als de afgelopen maanden waren alle woningtypen meer in trek bij de koper. De verkoop van vrijstaande woningen steeg afgelopen maand met 20,5% het meest. Twee-onder-een-kapwoningen waren met een verkooptoename van iets meer dan 15% relatief het minst gewild. 

De woningverkoop steeg in juni in alle provincies. Flevoland voert met een plus van 45,2% de lijst aan. De toename was in Noord-Holland met 3,8% het geringst. 

Nieuwe hypotheken

Het Kadaster registreert de transacties van bestaande koopwoningen op het moment dat de notaris deze inschrijft. Dit is het moment waarop een een woning officieel van eigenaar verwisselt. 

Ook registreerde het Kadaster in juni 25.805 nieuwe hypotheken - een stijging van bijna 14% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers